Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Verklaring zetelverlies N-VA Westerlo + zetelwinst voor Vlaams Belang Westerlo.

Verklaring zetelverlies N-VA Westerlo + zetelwinst voor Vlaams Belang Westerlo.
Lokaal @ Vlaams Belang

N-VA heeft verklaring voor groot zetelverlies

WESTERLO

-

Schepen Hermans Wynants (N-VA) heeft de verkiezingsuitslag grondig geanalyseerd en heeft een verklaring gevonden voor de vier zetels die N-VA zondag heeft verloren, terwijl coalitiepartner CD&V vooruitgaat.

Van de tien zetels die N-VA in 2012 binnen haalde, bleven er zondag zes over. “De verklaring bestaat uit drie delen”, meent Wynants. “Allereerst is er Clyde Tai-Apin. De overloper die naar CD&V is getrokken. Hij haalt 1.027 voorkeurstemmen. Dat is dus al een zetel.” Volgens Wynants is het algemene ongenoegen dat mensen in Vlaanderen opnieuw richting Vlaams Belang duwt ook in Westerlo voelbaar. De partij gaat in Westerlo van 6,1 naar 8,9 procent wat de groep rond Flor Celen een tweede zetel oplevert.

Wynants vermoedt dat ook de verdeling van de bevoegdheden parten heeft gespeeld. “Mobiliteit zat bij mezelf en milieu zat in de portefeuille van Iris De Wever. Twee bevoegdheden die de voorbije zes jaar zwaar onder vuur hebben gelegen. Ik denk dan onder meer aan de problematiek van het zwaar vervoer door Heultje. Een probleem dat ons door de buren uit Herentals is doorgeschoven en wat je lokaal niet zomaar oplost. Rond milieu is er het aanslepende dossier rond het slachthuis in Oevel, dat de mensen bezighoudt. Misschien zijn we hier onterecht op afgerekend.” De volgende legislatuur wordt het oppositie voeren voor Herman Wijnants.