menu
Word Lid
Gemeenteraad keurt aankoop van deel van voormalige discotheek Reflex unaniem goed

WESTERLODe gemeenteraad van Westerlo heeft maandagavond het licht op groen gezet voor de aankoop van de linkerzijde van de voormalige discotheek Reflex. Het gemeentebestuur gaat er nu aan de slag om er een (jeugd)ontmoetingscentrum van te maken. Hoewel de oppositie enkele bedenkingen maakte, voornamelijk over de kostprijs en eventuele overlast voor buurtbewoners, werd de aankoop wel unaniem goedgekeurd.


Schepen Filip Verrezen (CD&V), die de aankoop verdedigde, moest ruim een uur spitsroeden lopen. Vooral oppositiepartij Vlaams Belang trok fel van leer tegen de plannen. Raadslid Flor Celen meende dat er veel geld wordt betaald voor een oud gestript pand. Hij voorspelde problemen met de mobiliteit, parkeerproblemen en overlast voor de buurtbewoners, niet in het minst door drugsgebruik.

Vlaams Belang opteerde voor een nieuw gebouw op een andere locatie. Ook Giel Van den Broeck (N-VA) had vragen bij de uitgekozen locatie en zag het jeugdcentrum liever dichter bij het centrum. Verrezen begreep het niet meteen. “In het verleden hebben we bijna de opdracht gekregen om te gaan voor de Reflex. Nu dat kan, krijgen we de wind op kop en is er niets meer goed.”

Correcte prijs

Verrezen legde geduldig uit dat het gebouw nog wel in goede staat is en dat de te betalen prijs, 552.175 euro, overeenkomt met het schattingsverslag. “Op de alternatieve locatie die N-VA aanhaalt, is het planologisch niet mogelijk om een multifunctioneel centrum te bouwen. En wat overlast betreft, wordt optimaal met de bekommernissen van de buren rekening gehouden.”

Frans De Cock (Open & Positief Westerlo) was voor keer minder kritisch en hoopte dat voor het op te richten overlegcomité één vertegenwoordiger per raadsfractie zou uitgenodigd worden. Burgemeester Guy Van Hirtum (CD&V) die het scepticisme aanvoelde, ging daar niet op in om niet te veel tegenstand in het overlegorgaan te brengen.

Bij de stemming mocht de algemeen directeur verrassend genoeg alleen maar ja-stemmen noteren. “Omdat haast iedereen accommodatie voor jongeren in het verkiezingsprogramma had staan”, legt Celen uit. “En ook al zien we het zelf anders, is het voor de jeugd belangrijk dat er een realisatie komt.”

Enkele buurtbewoners van het Reflex-pand die de zitting bijwoonden, waren alvast niet te spreken over het resultaat van de stemming.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF